Vad är bitcoin för något?

Vad är bitcoin frågar sig många, då det pratas om det lite överallt! Bitcoin är något som kallas kryptovaluta. Det innebär att det är en slags pengar, som inte går att ta på. De finns alltså bara digitalt! vad är bitcoin frågades redan 2010 då det först dök upp. Sedan talades det inte så mycket om det i ett par år. Nu har det dock kommit tillbaka och allt fler pratar om olika sorters kryptovalutor, mining och andra termer som hör samman. 

Denna virtuella valut​​a ökar ständigt i värde och allt fler satsar på att införskaffa sig olika sorters kryptovalutor. Dessa pengar, som bara finns på nätet, kan lagras online och det är online man använder sig av dem. Du som äger bitcoin kan använda dem anonymt, då alla transaktioner sker krypterat.

Bitcoin, vad innebär det?

Vad är Bitcoin och vad innebär det att äga denna form av kryptovaluta? Många ser det som ett sätt att tjäna pengar. Andra använder det i olika former på nätet som ett betalningsmedel. Det finns flera andra kryptovalutor, inte bara bitcoin, men den sistnämnda är det flest som hört talas om. 

En del tror att bitcoin kommer att påverka ekonomin framöver och att det kommer bli ett allt vanligare sätt att betala saker med på nätet. Det är inte fel att ställa frågan vad är bitcoin och sedan ta reda på mer fakta om det. Sedan kan även du investera i denna nya, digitala valuta och använda så som du vill.