Samlingssida för att jämföra privat lån

Det finns en samlingssida på nätet som heter Prisjakt, där man kan jämföra privat lån mellan olika aktörer. När man har fyllt i ett antal sökkriterier, kommer en detaljerad lista upp som föreslår ett privat lån som motsvarar informationen. Man skall vara mycket noggrann och sanningsenlig med de uppgifter som man anger i formuläret. Detta för att man skall kunna få tillgång till just det lån som passar bäst utifrån till exempel årsinkomst.

Listan talar om vem som tillhandahåller lånet, tillgänglig lånesumma, aktuell räntesats och lånets övriga avgifter. Dessutom finns information om vilka lånevillkor som gäller för det specifika lånet. Detta kan till exempel avse vilken ålder som man skall inneha för att vara berättigad till lånet eller särskilda undantag som kan gälla. Vissa av lånen kan betalas ut trots att man har betalningsanmärkningar eller andra svårigheter, vilket anges om det är aktuellt. Man kan enkelt göra en jämförelse mellan de olika lånealternativen utifrån de uppgifter som visas.

Privat lån – Endast en möjlighet att få kontanter i en nödsituation.

Man bör så långt det är möjligt undvika att ta någon form av privat lån. Detta för att man alltid måste betala en ränta tillbaka till banken när man lånar pengar. Istället bör man försöka att spara till det ändamål som lånet avser.

Klarar man inte av att spara ihop pengar till det man avser att köpa, kan man heller inte klara av ett privat lån. Det är aldrig att rekommendera att man har flera mikrolån istället för ett samlat lån på en större klumpsumma, om man nödvändigtvis skall ansöka om ett lån. Ju fler mikrolån man innehar, desto mer måste man betala i ränta. Man bör heller inte låna pengar enbart till sitt leverne. Den privata ekonomin, i form av den lön som man har, bör täcka de primära behoven och inte bäras upp av lånade pengar. Om man lånar pengar för att dryga ut lönen hamnar man lätt i en skuldfälla som kan vara svår att ta sig ur.